BETA
Aby się zalogować, najpiew wybierz portal.
Aby się zarejestrować, najpiew wybierz portal.
Podaj słowa kluczowe
Słowa kluczowe muszą mieć co najmniej 3 sąsiadujące znaki alfanumeryczne
Pole zawiera niedozwolone znaki
User 83118
User 83118
56 pkt.
Poczatkujacy

 
0


Mam problem z CM. Mam dwie formatki, w pierwszej wyswietlane sa dane i
do nawigacji uzywam CM (public CurrencyManager cm), W drugiej formatce
mam przycisk po ktorego uruchomieniu ma sie pokazac MessageBox z
numerem rekorduCM, wyglada to tak:
Form1 f1=new Form1();
MessageBox.Show(f1.cm.Position.ToString());

niby nie ma errorow ale zawsze pokazuje pierwszy rekord czyli "0".
Czemu nie ma dostepu do nowych wlasciwosci cm.position z poziomu
drugiej formatki, gdy uruchamiam ta funkcje z poziomu 1 formy to dziala
wporzadku i pokazuje konkretny rekord.






User 83118
User 83118
56 pkt.
Poczatkujacy
 
0


Nie rozumiem czemu jest tak, ze mam jakas wartosc w form1 np:
int cos=1;
A pozniej za pomoca jakiegos przycisku zmieniam jej wartosc na:
cos =2;

to po wywolaniu tej zmiennej z form2 ciagle jest cos=1 a nie cos=2

Ryffka
Ryffka
14 pkt.
Nowicjusz
 
0


Trochę nie rozumiem. U mnie działa bez zarzutu. Często korzystam z klasy BindingManagerBase i nie ma problemów z przekazywaniem własności Position, czy Current do innych okienek. Podobnie sprawa ma się z CurrencyManager... oto kawałek kodu:
public System.Windows.Forms.CurrencyManager cm;
....
this.cm = (CurrencyManager)this.BindingContext[this.dataGrid1.DataSource];
MessageBox.Show(this,cm.Position.ToString());
U mnie DataSource to DataTable.

Udziel odpowiedzi

pkt.
Treść wpisu:

Zaloguj się lub Zarejestruj się aby wykonać tę czynność.