BETA
Aby się zalogować, najpiew wybierz portal.
Aby się zarejestrować, najpiew wybierz portal.
Podaj słowa kluczowe
Słowa kluczowe muszą mieć co najmniej 3 sąsiadujące znaki alfanumeryczne
Pole zawiera niedozwolone znaki
User 83395
User 83395
230 pkt.
Junior

 
0


witam
Mam problem, mianowicie mam liste obiektow i chchialbym zapisac ja do
pliku (kazdy obiekt osobno). I nie wiem jak to zrobic. Chodzi mi o
zwykly plik binarny. Probowalem z serializacja i udalo mi sie to tylko
czesciowo. W moim obiekcie sa pola typow podstawowych (int, string
itp), wlasnych klas - z tym tez nie ma problemu - spoko zapisuje.
Problem pojawia sie kiedy w mojej klasie umieszczam pole typu ArrayList
jakis tam obiektow. I nie wiem jak sobie z tym poradzic (z serializacja
nie radze sobie). O ile wiem to arraylist przechowuje referencje do
obiektow. Wiec jak zapisac do pliku obiekt w ktorym jest jeszcze lista
obiektow.
Prosze o rady bo szlag mnie trafia :)
danke






Udziel odpowiedzi

pkt.
Treść wpisu:

Zaloguj się lub Zarejestruj się aby wykonać tę czynność.