BETA
Aby się zalogować, najpiew wybierz portal.
Aby się zarejestrować, najpiew wybierz portal.
Podaj słowa kluczowe
Słowa kluczowe muszą mieć co najmniej 3 sąsiadujące znaki alfanumeryczne
Pole zawiera niedozwolone znaki
Paczeek
Paczeek
253 pkt.
Junior

 
0


Witam,mam taki kod: SqlConnection polaczenie = new SqlConnection(polaczenieStr);polaczenie.Open();string polecenieSQL = "SELECT ID FROM tblDane";SqlCommand myCommand = new SqlCommand(polecenieSQL, polaczenie);SqlDataReader dane = myCommand.ExecuteReader();jak teraz sprawdzić ile rekordów zostało zwróconych?Pozdrawiam





szumilas
szumilas
46 pkt.
Poczatkujacy
 
0


Witam. Jesli nie zalezy ci na danych tylko na ich ilosci mozesz skorzystac z ExecuteNonQuery, ktore zwraca ilosc rekordow zamiast ExecuteReader. Z kolei jesli dane beda ci do czegos potrzebne to albo robisz petle

while(dane.Read)
{
//tu inkremetujesz jakiegos inta
}

albo korzystasz z własciwosci recordsAffected dataReadera (tu nie jestem pewien, nalezaloby to sprawdzic jak to dziala dla selecta. Dla update dziala bez zarzutu.)

pozdr
szumski

Paczeek
Paczeek
253 pkt.
Junior
 
0


Na danych mi zależy...Dla Selecta recordsAffected nie działa... a przechodzenie w pętli przez powiedzmy 600 tysięcy rekordów to strata czasu i zbędne zamulanie serwera sql...Musi być jakiś inny sposób...Pozdrawiam

mariocode
mariocode
133 pkt.
Junior
 
0


Witam, to zrob dwa selecty, jednym sprawdz ile jest rekordow a drugim pobierz sobie dane. Jak pobrac dane to wiesz, a jak sprawdzic liczbe rekordow selectem patrz ponizej:



[Kod SQL]
SELECT count(ID) as liczba_rekordow FROM tblDanePozdrawiammarioc

User 79013
User 79013
171 pkt.
Junior
 
0


hej,kiedyś coś takiego zrobiłem sobie w tool'u (nie w kodzie produkcyjnym)w sql' wypełniałem sobie tablicę tymczasową w pierwszej procedurze którą odpalałem z ENQ - miałem wiadomość ile mam danych, powiedzmy y.w drugiej procedurze którą ściągałem dane już przygotowane w tablicy robiłem już tylko ER i z tablicy tymczasowej ściągałem je na klienta w paczkach po x (głównie po to żeby nie zatkać SQL'a)pamiętaj jednak że tablica # jest całkiem zasobożerna :(Może widok?

Udziel odpowiedzi

pkt.
Treść wpisu:

Zaloguj się lub Zarejestruj się aby wykonać tę czynność.