BETA
Aby się zalogować, najpiew wybierz portal.
Aby się zarejestrować, najpiew wybierz portal.
Podaj słowa kluczowe
Słowa kluczowe muszą mieć co najmniej 3 sąsiadujące znaki alfanumeryczne
Pole zawiera niedozwolone znaki
User 110988
User 110988
27 pkt.
Nowicjusz

 
0


Witam!
Mój problem dotyczy ustawienia szerokości kolumny w kontrolce Data
Grid. Wszystkie kolumny wyświetlają się w jednakowej szerokości.
Próbowałem zmieniać ustawienia w bazie danych, szukałem odpowiedniej
właściwości w kontrolce i ... nic. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję i
pozdrawiam.






User 111421
User 111421
35 pkt.
Poczatkujacy
 
0


Witam. Cos slabiutko szukales ;) Prawy przycisk myszy na kontrolce DataGrid -> Property Builder.. -> Format W oknie Objects roziwn Columns, teraz zaznacz kolumne i juz mozesz wpisywac jej szerokosc, wiecej opcji masz jak roziwniesz kolumne i mozesz zmeiniac naglowek (header), czesc glowna (items) i stopke (footer) kolumny. Ps. Jesli chodzi Ci tylko o to zeby wiersze w kolumnie nie byly zawijane, to musisz odznaczyc "Wrap text within cell" w Items (jak rozwiniesz drzewko Columns w Objects).

User 110988
User 110988
27 pkt.
Nowicjusz
 
0


Witam Bartosz!
Dzięki za fatygę ale czy mógłbyś sprecyzować. Nie mam w menu
kontekstowym (chyba dobrze zrozumiałem?!) Property Builder a tym
bardziej okna Objects...
Pozdrawiam


User 111421
User 111421
35 pkt.
Poczatkujacy
 
0


Tak, tak Pan Daniel ma racje najprawdopodobniej Ty piszesz w Windows Form a ja zalozylem z gory, ze chodzi o Web Form. Niestety w WindowsForm nie mialem przyjemnosci sie jeszce "bawic" :(Pozdrawiam...

User 79357
User 79357
22 pkt.
Nowicjusz
 
0


"Pan" jak to poważnie brzmi :)

User 79357
User 79357
22 pkt.
Nowicjusz
 
0


Już wiem !! To przez tą fajkę przy avatarze :)

User 111421
User 111421
35 pkt.
Poczatkujacy
 
0


hehe wole mowic Pan zeby pozniej nie bylo ze ktos sie obraza, ze na Ty nawijam hehe ;) chociaz z kolei mozesz byc juz np inz wiec znow sciana bo sie moze  wqurzy ktos ze znowu Pan a nie Pan inz heheh jak by co do mnie mozesz mowic nawet ksieciuniu heheh ;) Pozdrawiam ..... inz Bartosz <lol>

User 79357
User 79357
22 pkt.
Nowicjusz
 
0


"jak by co do mnie mozesz mowic nawet ksieciuniu heheh "
 
Jak dla mnie to trochę za osobiście:D
 
A tak na poważnie to z tym "Pan" to czasami naprawdę niewiadomo. A nuż się ktoś obrazi. Trochę dyplomacji nie zaszkodzi :)

User 79357
User 79357
22 pkt.
Nowicjusz
 
0


Prawdopodbnie Ty mówisz o Windows Forms a Bartosz o ASP.NET.
W Properties masz TableStyles. Dodajesz do kolekcji nowy i w jego Properties masz GridColumnStyles. Tam możesz sobie definiować kolumny.
 

User 110988
User 110988
27 pkt.
Nowicjusz
 
0


Witam!
Dzięki za poradę, będę kombinował... sorry, że tak długo nie odpowiedziałem ale nie miałem komfortowego dostępu do netu.
Pozdrawiam -Jacek

User 94099
User 94099
20 pkt.
Nowicjusz
 
0


 Zajrzyj pod poniższy adres:http://www.c-sharpcorner.com/Code/2003/Nov/DynamicDataGrid.asp Może coś tam znajdziesz - generalnie pokaz, jak można robić style dla DataGrida (Windows Forms).Pozdrawiam

User 110988
User 110988
27 pkt.
Nowicjusz
 
0


Dalej będę kombinował, jak zauważyłeś w postach dot. comboboxa piszę w vb, ale postaram to sobie przetłumaczyć.
Pozdrawiam

Udziel odpowiedzi

pkt.
Treść wpisu:

Zaloguj się lub Zarejestruj się aby wykonać tę czynność.